burano-italia-estelle-moreau.jpg

Οι δικές σας φωτογραφίες που αγαπήσαμε: Ταξίδια

Από την πολύχρωμη Κούβα έως την πολύβουη Ινδία, οι φωτογραφίες αυτού του μήνα από τα ταξίδια σας σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν συναρπαστικά μέρη με τις δικές σας, μοναδικές προοπτικές. Δείτε τις φωτογραφίες που επιλέξαμε από αυτές που δημοσιεύσατε στην Γκαλερί.

Χρώματα της Ινδίας – Margarita Trull Bosch

Χρώματα της Ινδίας – Margarita Trull Bosch

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία στο Amber Fort, κοντά στην Τζαϊπούρ, στο Ρατζαστάν, μία από τις πιο πολύχρωμες επαρχίες της Ινδίας.

Το φρούριο είναι ένα τετραώροφο παλάτι, κατασκευασμένο από κόκκινο ψαμμίτη και μάρμαρο, σε έναν πολύ απότομο λόφο. Για να φτάσεις στην κορυφή χωρίς να ταλαιπωρηθείς, μπορείς να ανέβεις με ελέφαντα.

Το φρούριο έχει πολλούς όμορφους χώρους και μεγάλα αίθρια. Αυτή η φιλική παρέα γυναικών με τα πολύχρωμα, εντυπωσιακά σάρι είχε συγκεντρωθεί σε ένα από αυτά. Μου άρεσε η αντίθεση της εικόνας των γυναικών με τους ελέφαντες και το παλ χρώμα του πέτρινου δαπέδου. Ακόμη και ανάμεσα στα έντονα χρώματα του Ρατζαστάν, τα σάρι, οι ελέφαντες και οι όμορφες εκφράσεις, ξεχώριζαν όλα."

Κούβα – Melina Surrano

Κούβα – Melina Surrano

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία στην Κούβα, τον πρώτο σταθμό μιας κρουαζιέρας". Ο συνδυασμός των παλιών και των νέων κτιρίων ήταν εντυπωσιακός. Μου άρεσε το φως του ήλιου και ήθελα να αποτυπώσω μια σκηνή που θα αναδείκνυε επίσης τα όμορφα χρώματα των ρετρό αυτοκινήτων που εξακολουθούν να οδηγούν στην Κούβα.

Αφιέρωσα λίγο χρόνο ψάχνοντας στους δρόμους για τον σωστό συνδυασμό παλιού και καινούργιου. Ξαφνιάστηκα από το γεγονός ότι το παλιό τμήμα της πόλης εξακολουθεί να κατοικείται, καθώς είναι εντελώς παραμελημένο, με πολλά ετοιμόρροπα κτίρια.

Ταξιδεύω πολύ και δοκιμάζω τα πάντα για να τραβήξω μια όμορφη εικόνα. Είναι καλή ιδέα να τραβάς σκηνές σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και να εξετάζεις τον φωτισμό. Φροντίζω να έχω τη μηχανή μαζί μου για να αποτυπώνω αυθόρμητες στιγμές.

Η Κούβα με εξέπληξε ευχάριστα. Θα ήθελα πολύ να την επισκεφτώ πάλι, παρόλο που ξέρω ότι είναι έτοιμη να γράψει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της και πολλές από τις πόλεις της θα χτιστούν ξανά. Ελπίζω απλώς να μην χάσει τη γοητεία της. Θα ήταν πραγματικά πολύ κρίμα."

Paris mon Amour – Lars Suechting

Paris mon Amour – Lars Suechting

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία στο Παρίσι. Ήμουν διακοπές με τη σύζυγό μου και θέλαμε να δούμε μια άλλη πλευρά της πόλης, μακριά από τα συνηθισμένα αξιοθέατα. Από τότε που πήρα την πρώτη μου μηχανή Canon, μου αρέσει να τραβάω ενδιαφέροντα θέματα από νέες γωνίες.

Περπατήσαμε στους δρόμους και είδαμε πολλά υπέροχα σπίτια και πάρκα, ενώ συναντήσαμε πολλούς εξυπηρετικούς, φιλικούς ανθρώπους. Καταλήξαμε μπροστά από αυτό το δημαρχείο. Υπήρχε πολύς κόσμος και παιδιά που έπαιζαν με σαπουνόφουσκες. Όλοι ήταν χαρούμενοι, χαμογελαστοί και σε κίνηση. Στο πλάι του κτηρίου υπήρχε αυτό το παλιό καρουζέλ, μπροστά από όμορφα σπίτια, και σκέφτηκα ότι αυτή ήταν μια χαρακτηριστική σκηνή του Παρισιού, όπως το φανταζόμουν πάντα – όμορφο, παλιό, παιχνιδιάρικο, πολύχρωμο, μαγικό και πάντα σε κίνηση.

Τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικά για την εξέλιξη της φωτογραφικής μου έκφρασης. Προσπαθώ πάντα να δοκιμάζω νέα πράγματα για να αποτυπώσω την "ουσία" της χώρας όπου βρίσκομαι. Αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι, ο καιρός, τοπία, αρχιτεκτονικά θέματα, λουλούδια ή άλλες λεπτομέρειες. Μέσα από τη φωτογραφία μαθαίνω περισσότερα για μια χώρα, τους ανθρώπους και τη ζωή τους."

Δοκιμάστε την πρόκληση αυτού του μήνα

Όλοι αυτοί οι φωτογράφοι μοιράστηκαν τις ταξιδιωτικές εικόνες τους μαζί μας και εμείς τις λατρέψαμε. Καταγράψτε κι εσείς τη δική σας ιδιαίτερη στιγμή. Αντλήστε έμπνευση από το θέμα αυτού του μήνα στην Γκαλερί και μοιραστείτε μαζί μας τις φωτογραφίες σας. Το έργο σας μπορεί να προβληθεί στην επόμενη έκδοση.

Υποβάλετε τις φωτογραφίες σας