Wilder Story by Loraraine Poole

Οι δικές σας φωτογραφίες που αγαπήσαμε: Άνθρωποι και Πορτραίτα

Αυτόν το μήνα λάβαμε νοσταλγικά πορτραίτα, που αναδεικνύουν ενδιαφέροντες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο: από στοχαστικά πρόσωπα στις Βαλτικές ακτές μέχρι έναν τεχνίτη απορροφημένο από τη δουλειά του στην ακτή. Δείτε τις φωτογραφίες που επιλέξαμε από αυτές που δημοσιεύσατε στην Γκαλερί.

Dreams of the Sea του Nikolai Pogodin

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία στο Vistula Spit, στις ακτές της Βαλτικής – το δυτικότερο άκρο της σύγχρονης Ρωσίας και της Ανατολικής Πρωσίας. Μπορείς πραγματικά να νιώσεις την ιστορία εδώ, σαν να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τη σύγχρονη ζωή.

Ενώ έκανα βόλτα στην ακτή, κοντά στα σχεδόν κατεστραμμένα υπόστεγα της Luftwaffe, είδα ένα αγόρι να κάθεται σε έναν τούβλινο τοίχο στην όχθη. Ατένιζε την τιρκουάζ θάλασσα σαν να σκεφτόταν το παρελθόν του τόπου σχεδιάζοντας το δικό του μέλλον. Λατρεύω αυτήν την αντίθεση και, επίσης, μου αρέσει αυτή η ονειρική αίσθηση που βγάζει η φωτογραφία, αλλά στην ουσία, έχει κάτι πολύ ρεαλιστικό. Μου θυμίζει τα δικά μου παιδικά χρόνια.

Την τράβηξα με την Canon EOS 6D και φακό EF 24-105 L IS USM. Φωτογραφίζω κυρίως σε μορφή RAW, στην κατάσταση Προτεραιότητας κλείστρου. Η λήψη έγινε με f/9, ISO 100 και εστιακή απόσταση 35mm."


Mr Potter της Lorraine Poole

"Ταξίδεψα στο Lyme Regis, στο Dorset της Αγγλίας, τον περασμένο Αύγουστο, καθώς μία φωτογραφία μου συμμετείχε σε μια έκθεση. Όταν έφτασα, είδα ότι η φωτογραφία μου είχε ήδη πωληθεί και δεν υπήρχε πλέον στην έκθεση. Είχα λοιπόν χρόνο στη διάθεσή μου και αποφάσισα να εξερευνήσω αυτήν την πανέμορφη παράκτια πόλη και να απολαύσω μερικές από τις μοναδικές ευκαιρίες που είχα να φωτογραφίσω τους ντόπιους και τους τουρίστες. Περάσαμε δίπλα από μια μικρή σκοτεινή αποθήκη με ορθάνοιχτη πόρτα και, καθώς είμαι ιδιαίτερα περίεργη, μπήκα να δω τι υπάρχει μέσα. Ένας ντόπιος αγγειοπλάστης ολοκλήρωνε μερικές κούπες που προορίζονταν για πώληση. Είχε την εμφάνιση ενός παλιού αγγειοπλάστη, με λερωμένη από πηλούς ποδιά, ταλαιπωρημένη όψη και επιβλητική γενειάδα. Ήταν μόνος και προσηλωμένος, ανάμεσα σε πηλούς, γαβάθες, τενεκεδάκια και άλλα παραφερνάλια της αγγειοπλαστικής να κρέμονται στους πολυκαιρισμένους ασβεστωμένους τοίχους. Στάθηκα για μια στιγμή και τον κοίταξα επί τω έργω, και τράβηξα μερικές φωτογραφίες προσπαθώντας να αιχμαλωτίσω την ήρεμη φύση του σε συνδυασμό με τη δεξιοτεχνία του.

Για να δημιουργήσω αντίθεση στην εικόνα μου, χρησιμοποίησα ISO 800. Ήθελα να αξιοποιήσω όσο γίνεται το φυσικό φως του χώρου, γιατί δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ φλας. Το διάφραγμα ήταν f/4.5. Αυτό που λατρεύω σε αυτό το πορτραίτο είναι ότι ο αγγειοπλάστης βρίσκεται στον φυσικό του χώρο. Έτσι πλαισιώνεται πανέμορφα η προσωπικότητα και το επάγγελμα του.

Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία με Canon EOS 6D και φακό Canon EF 24mm-105mm L."

Μοιραστείτε τις εικόνες σας

Θέλετε να δείτε τη φωτογραφία σας να παρουσιάζεται εδώ; Το θέμα του επόμενου μήνα είναι το παιχνίδι με το φως. Αιχμαλωτίστε την ανατολή, φωτογραφίστε τη μαγεία του λυκόφωτος ή τολμήστε να πειραματιστείτε με το φλας. Χρησιμοποιήστε δημιουργικά το φως και μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας στην Γκαλερί μας.

Υποβάλετε τις φωτογραφίες σας