Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Οι δικές σας φωτογραφίες που αγαπήσαμε: Μοτίβα και υφές

Αυτόν τον μήνα, η πρόκληση ήταν να ξεχάσετε το χρώμα και να επικεντρωθείτε στα μοτίβα, στις υφές και στη σχεδίαση των προσόψεων της πόλης σας. Ζητήσαμε από τους φωτογράφους που δημιούργησαν τρεις από τις αγαπημένες μας φωτογραφίες να μοιραστούν τις ιστορίες που κρύβονται πίσω τους.

The Forum District από τον Nicolas Noyes

The Forum District από τον Nicolas Noyes

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία ενώ έκανα διακοπές στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Η πόλη μού είναι γνώριμη, αλλά νωρίς ένα απόγευμα ανακάλυψα μια νεόδμητη περιοχή που ονομάζεται Forum. Ως αρχιτέκτονας, έστρεψα την προσοχή μου στα νέα κτήρια.

Με εντυπωσίασε η αρμονική αντίθεση μεταξύ των ευθειών και των ισοκατανεμημένων γραμμών αυτού του κτηρίου γραφείων. Μου αρέσει να βλέπω τις ανθρώπινες κατασκευές δίπλα στα τυχαία σχήματα που παίρνουν τα σύννεφα στον ουρανό. Μετά τη λήψη, επεξεργάστηκα ελαφρώς την εικόνα για να της δώσω περισσότερο συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερα να αναδείξω εξίσου τον ουρανό και το κτήριο με την ίδια έκθεση."

Ponder από την Ana Valente

Ponder από την Ana Valente

"Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε μια Κυριακή στη Λισαβόνα, αποκλειστικά για την πρόκληση αυτού του μήνα, "Μοτίβα και υφές". 

Πάντα νιώθω μια έξαψη και ένα άγχος όταν συναντώ ένα σκηνικό που θέλω οπωσδήποτε να απαθανατίσω. Η σκηνή που συνάντησα εκείνο το απόγευμα ήταν τέλεια. Μπροστά σε ένα κτήριο με τυπική πορτογαλική αρχιτεκτονική, διακοσμημένο με όμορφα πλακάκια, πάνω στο λιθόστρωτο πεζοδρόμιο, στεκόταν ένας χαρακτήρας που ταίριαζε τέλεια στη σκηνή. 

Χρησιμοποιώντας τη χειροκίνητη κατάσταση της μηχανής, τράβηξα τη φωτογραφία προσπαθώντας να μην προσελκύσω την προσοχή του άντρα, ώστε να απαθανατίσω τη στιγμή με την πραγματική της ουσιαστική μοναδικότητα."

Brace από τον Gonzalo Garcia

Brace από τον Gonzalo Garcia

"Καθώς περπατώ στους δρόμους μιας πόλης, παραμένω σε εγρήγορση ώστε να μπορώ να καταγράψω στιγμές όταν υπάρχει ιδιαίτερος φωτισμός. Μου αρέσουν επίσης σημεία που προσφέρουν φυσικό καδράρισμα για τις συνθέσεις μου. Ενώ περπατούσα στους δρόμους του Oviedo στην Ισπανία, είδα αυτό το κτήριο με τις σκαλωσιές. Οι οριζόντιες και οι κατακόρυφες δομές και το βάθος του χρώματος μου θύμισαν αφηρημένο πίνακα. 

Υπήρχε περίφραξη ασφαλείας γύρω από το κτήριο, οπότε δεν μπορούσα να αλλάξω το σημείο θέασης, αν και προσπάθησα να διατηρήσω τις οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμές όπως τις έβλεπα. Κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη, περιέκοψα προσεκτικά το κάδρο για να ισορροπήσω τη σύνθεση. Τράβηξα αυτή τη λήψη με την EOS 6D και τον Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ευπροσάρμοστος συνδυασμός."

Δοκιμάστε την πρόκληση αυτού του μήνα

Σε κάθε φωτογραφία καταγράφονται μοτίβα, υφές και σχέδια με μοναδικό τρόπο, αλλά τώρα θέλουμε να δούμε τον κόσμο όπως τον βλέπετε εσείς. Δηλώστε συμμετοχή στον φωτογραφικό διαγωνισμό αυτού του μήνα και, πού ξέρετε, μπορεί να δείτε και τη δική σας φωτογραφία να παρουσιάζεται στην ενότητα Showcase! Πάρτε τη μηχανή σας, εξερευνήστε την πόλη σας και ανεβάστε τις εικόνες σας εδώ.