hero

Οι δικές σας φωτογραφίες που αγαπήσαμε: Χειμερινές λήψεις με ασθενή φωτισμό

Στην πρόκληση αυτού του μήνα σας ζητήσαμε να ντυθείτε ζεστά και να αξιοποιήσετε το ασθενές φως του χειμώνα για να δημιουργήσετε εκπληκτικές εικόνες. Ζητήσαμε από τους φωτογράφους που δημιούργησαν τρεις από τις αγαπημένες μας φωτογραφίες να μοιραστούν τις ιστορίες που κρύβονται πίσω τους.

Crepusculo του Javier Pavia Barajas

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία σε ένα βουνό που ονομάζεται Floyen, πάνω από την πόλη Bergen της Νορβηγίας. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Μου αρέσει να βγαίνω έξω με την Canon μου όταν χιονίζει, αλλά ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα τόσο μακριά. Είχα χαθεί λίγο καθώς ανέβαινα όλο και πιο ψηλά προς τον ήλιο με τη μηχανή μου.

Μου αρέσουν οι μοναχικές εξορμήσεις, γιατί έτσι μπορώ να συγκεντρωθώ και να επικεντρωθώ στις εικόνες μου. Παρά τον κρύο καιρό η διαδρομή άξιζε πραγματικά τον κόπο, καθώς τράβηξα αυτήν τη λήψη πάνω από την πόλη που φαίνεται πανέμορφη κάτω από το χειμερινό φως."

Wolf in de mist της Marga Straver

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία στο Πάρκο άγριων ζώων Biotop της Γερμανίας, κοντά στο χωριό Vehlingen. Το πάρκο γύρω από τη λίμνη φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων της Ευρώπης, όπως λύκους, άλκες, βίσωνες και λύγκες, τα οποία ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ήταν Ιανουάριος και ο καιρός ήταν άσχημος. Έβρεχε και είχε πολλή ομίχλη. Υπήρχαν πέντε λύκοι ανάμεσα στα δέντρα. Ξαφνικά, ένας πήδηξε πάνω σε ένα πεσμένο δέντρο. Ευτυχώς κατάφερα να τραβήξω αυτήν την εικόνα από το σημείο στο οποίο κρυβόμουν και όπου περίμενα όλη την ημέρα για να καταγράψω τη σωστή λήψη.

Εξαιτίας του ασθενούς φωτισμού έπρεπε να χρησιμοποιήσω χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου και υψηλότερη ρύθμιση ISO από ό,τι συνήθως. Ελπίζω να επιστρέψω ξανά την άνοιξη, όταν οι καιρικές συνθήκες και το φως θα έχουν βελτιωθεί. Μια λύκαινα εγκυμονούσε· οπότε, όταν τους συναντήσω ξανά, ίσως έχουν και λυκόπουλα!"

Mountain Church του Guillermo Garcia

"Η Ισλανδία είναι παράδεισος για τους λάτρεις της νυχτερινής φωτογράφισης. Το θέαμα και η φωτογράφιση του Βόρειου Σέλαος σε φυσικό περιβάλλον είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία τον Νοέμβριο, μια νύχτα για την οποία δεν προβλεπόταν εμφάνιση του σέλαος. Βρισκόμουν στους πρόποδες του όρους Kirkjufell, κοντά στην πόλη Grundarfjörður Lake.

Ήταν σχεδόν πανσέληνος και ο ουρανός καθαρός. Διάλεξα να δημιουργήσω μια απλή σύνθεση, με τον ραγισμένο πάγο στο προσκήνιο και το βουνό στο κέντρο. Γύρω στις 11 μ.μ., παρατήρησα μια πράσινη λάμψη στον ουρανό που άρχισε να γίνεται ορατή σταδιακά. Ένιωσα απίστευτο ενθουσιασμό καθώς το φως άρχισε να αποκτά μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια, δημιουργώντας ένα σχεδόν τέλειο τόξο πάνω από το Kirkjufell.

Για να αποτυπώσω την κίνηση του σέλαος, χρησιμοποίησα χειροκίνητη κατάσταση, έκθεση 2,5 δευτ., διάφραγμα f/2.8 και ISO 3200."

Δοκιμάστε την πρόκληση αυτού του μήνα

Ο Guillermo, η Marga και ο Javier αιχμαλώτισαν την ομορφιά του ασθενούς φωτισμού στις εικόνες τους. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τον δικό σας φακό. Δηλώστε, λοιπόν, συμμετοχή στη φωτογραφική πρόκληση αυτού του μήνα. Πάρτε τη μηχανή σας, εξερευνήστε την πόλη σας και ανεβάστε τις εικόνες σας εδώ.