Το τέλος των βιβλίων που "εξαντλήθηκαν"

Ο Γενικός Διευθυντής της Printondemand-worldwide Andy Cork πιστεύει ότι το πρόβλημα της εξάντλησης των αντιτύπων ενός βιβλίου ανήκει στο παρελθόν. "Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν βιβλία χωρίς διαθέσιμα αντίτυπα στον κόσμο σήμερα", λέει. "Για τους εκδότες, η συνεργασία με μια πρωτοποριακή υπηρεσία ψηφιακών εκτυπώσεων σημαίνει ότι μπορούν να εκτυπώσουν οποιοδήποτε βιβλίο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αντί να μένουν χωρίς απόθεμα."

Για την Printondemand-worldwide, η εκτύπωση βιβλίων κατ' απαίτηση με τη χρήση ψηφιακών συστημάτων αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολύ επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Η πλειοψηφία των βιβλίων που παράγει εκτυπώνονται σε ένα μόνο αντίτυπο, αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί σε τιράζ των 1.500, παρέχοντας στον εκδότη μια ολοκληρωμένη λύση, από την αναπλήρωση του αποθέματος έως την πρώτη εκτύπωση.

POD-image1

"Η αποτελεσματικότητα είναι φυσικά σημαντική, αλλά η αξιοπιστία έχει επίσης ζωτική σημασία. Μπορεί ο εξοπλισμός που διαθέτεις να είναι εξαιρετικός, αλλά αν είναι εκτός λειτουργίας σε ποσοστό 10% του χρόνου εργασίας, τότε έχεις πρόβλημα. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ αυτό το πρόβλημα με την Canon. Ακόμη και στην περίπτωση που ένα μηχάνημα έχει βλάβη, ο χρόνος αναμονής είναι ελάχιστος επειδή το προσωπικό του τεχνικού τμήματος έρχεται στις εγκαταστάσεις μας και αποκαθιστά τα πάντα σε λιγότερο από δύο ώρες."

Andy Cork, Γενικός Διευθυντής της Printondemand-worldwide