Για επιχειρήσεις

Ελαχιστοποίηση του κόστους υλοποίησης

Ελαχιστοποίηση του κόστους υλοποίησης_Billboard

Ευρεία γωνία θέασης

Η ευρεία γωνία θέσης καθιστά δυνατή την επιτήρηση μεγάλων χώρων με λιγότερες κάμερες. Η βέλτιστη διευθέτηση των ασφαιρικών στοιχείων φακού υψηλής ποιότητας όχι μόνο παρέχει περισσότερο φως στις κάμερες για την επίτευξη πιο φωτεινών και ευκρινών εικόνων αλλά μειώνει επίσης τη συνήθη καμπύλωση που προκαλούν οι υπερ-ευρυγώνιοι φακοί (fish-eye).

"Ένας από τους σχεδιαστικούς στόχους της Canon ήταν να εξασφαλιστεί ότι οι κάμερες θα έχουν την ευρύτερη δυνατή γωνία θέασης προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο αριθμός των καμερών που χρειάζονται σε κάθε έργο ή εγκατάσταση. Αυτό όχι μόνο μειώνει το κόστος εγκατάστασης αλλά και το εύρος ζώνης και τις απαιτήσεις αποθηκευτικού χώρου."

Ρύθμιση καμερών σταθερού θόλου της Canon από απόσταση με το εργαλείο PTRZ

Μόλις εγκατασταθεί και συνδεθεί στο δίκτυο η κάμερα, η θέση και η γωνία θέασης μπορούν να προσαρμοστούν ηλεκτρονικά με το Εργαλείο ρύθμισης γωνίας κάμερας. Οι έξυπνοι μηχανισμοί Μετατόπισης και Κλίσης, Περιστροφής, Ζουμ και εστίασης επιτρέπουν τη διαμόρφωση της κάμερας από ένα μόνο άτομο και από απόσταση, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

"Το εργαλείο PTRZ είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των καμερών σταθερού θόλου της Canon. Με τη χρήση αυτού του εργαλείου ο εγκαταστάτης εξοικονομεί χρόνο και χρήμα κατά τη φάση εγκατάστασης οποιουδήποτε έργου"

Ενσωματωμένες λειτουργίες ανάλυσης

Η έξυπνη ανάλυση της σκηνής μπορεί να βοηθήσει τους χειριστές να αναγνωρίσουν ανησυχητικές καταστάσεις. Μπορούν να επιλεγούν έως 15 περιοχές για ανάλυση με λειτουργίες όπως: Ανίχνευση Κίνησης, Εγκατάλειψης και Αφαίρεσης αντικειμένου, Ανίχνευση παρεμβάσεων στην κάμερα, Ανίχνευση διέλευσης από γραμμή και Ανίχνευση εισβολέα. Η λειτουργία Διασυνδεδεμένων συμβάντων επιτρέπει τον λογικό συνδυασμό συναγερμών ενεργοποιούμενων μέσω βίντεο για την παροχή εναυσμάτων συναγερμού υπό όρους. Η προσθήκη των λειτουργιών ανίχνευσης Ήχου και ανίχνευσης Κραυγής παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Μόλις ενεργοποιηθεί ένας συναγερμός, οι κάμερες δίνουν το έναυσμα για να ξεκινήσει η εγγραφή, αποστέλλουν εικόνες σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή ή στέλνουν ειδοποίηση μέσω e-mail.

"Όλες οι κάμερες της Canon διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες ανάλυσης. Έτσι, παρέχεται επιπλέον ευελιξία κατά την εγκατάσταση σε πολλά έργα, ανεξάρτητα από το επίπεδο πολυπλοκότητας".

Ανίχνευση εισβολέα

Ανίχνευση εγκατάλειψης αντικειμένου

Ανίχνευση κίνησης

Ανίχνευση αφαίρεσης αντικειμένου

Ανίχνευση παρέμβασης

Ανίχνευση διέλευσης από γραμμή

Προηγμένη ασφάλεια

Η εξασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων βίντεο σε ολόκληρο το δίκτυο έχει πολύ μεγάλη σημασία στις εφαρμογές υψηλού επιπέδου ασφάλειας. Τα προηγμένα πρωτόκολλα ασφάλειας IEEE 802.1X και IPSec παρέχουν δυνατότητα κρυπτογράφησης των μεταδόσεων και προστατεύουν τα δεδομένα σε επίπεδο πακέτου ώστε να διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα του καταγεγραμμένου υλικού βίντεο.

Αυτόματη παρακολούθηση

Σε αντίθεση με τις συμβατικές λύσεις, η λειτουργία αυτόματης παρακολούθησης της Canon συνδυάζει αποτελεσματικά την έξυπνη ανίχνευση Κινούμενου αντικειμένου με τον έλεγχο PTZ της κάμερας έτσι ώστε να διατηρεί το παρακολουθούμενο αντικείμενο στο κέντρο της οθόνης. Το αυτόματο ζουμ διατηρεί επίσης το αντικείμενο στο ίδιο μέγεθος, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της κίνησής του. Οι δυνατότητες για ορισμό χρονικού ορίου και επιστροφή σε θέσεις ανίχνευσης επιτρέπουν την πρόσκτηση και παρακολούθηση του στόχου από την κάμερα χωρίς πρακτικά καμία ενέργεια από τον χειριστή.

Υψηλή ταχύτητα, ακρίβεια με έλεγχο

Οι υψηλών προδιαγραφών μηχανισμοί PTZ της Canon ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στη σχεδίαση κινητήρων, συμβάλλοντας στη δημιουργία μοντέλων PTZ με τη μεγαλύτερη ταχύτητα απόκρισης και ακρίβεια μέχρι σήμερα. Οι βηματικοί κινητήρες ακριβείας και η δυνατότητα συνεχούς περιστροφής κατά 360⁰ με ρυθμό 450⁰/δευτ. και αυτόματης αναστροφής επιτρέπουν στους χειριστές να εντοπίζουν με ευκολία τα αντικείμενα και να παρακολουθούν τις καταστάσεις καθώς εξελίσσονται.

Διαχείριση εύρους ζώνης (ADSR)

Η τεχνολογία ADSR (Area-specific Data Size Reduction, μείωση του όγκου δεδομένων για συγκεκριμένη περιοχή) της Canon αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση του εύρους ζώνης. Οι χειριστές μπορούν να ορίσουν ελεύθερα έως και οκτώ διακριτές περιοχές όπου απαιτείται βέλτιστη ποιότητα και η τεχνολογία ADSR εφαρμόζει μεγαλύτερη συμπίεση στις υπόλοιπες, λιγότερο σημαντικές γειτονικές περιοχές. Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του εύρους ζώνης, επιτρέποντας στην κάμερα να καταγράφει εικόνα με υψηλή λεπτομέρεια εκεί που πραγματικά χρειάζεται.

Εγγραφή σε κάρτα SD (Onvif Profile G)

Η δυνατότητα αναζήτησης και ανάκτησης καταγεγραμμένου υλικού από τα ενσωματωμένα αποθηκευτικά μέσα της κάμερας προσθέτει μεγαλύτερη ευελιξία σε οποιαδήποτε λύση παρακολούθησης.

Η συμμόρφωση με το πρωτόκολλο ONVIF Profile G προτυποποιεί τις επικοινωνίες και επιτρέπει στις συμβατές λύσεις VMS να αποκτούν πρόσβαση και να ελέγχουν αυτήν τη λειτουργία για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Προστασία από τις περιβαλλοντικές συνθήκες (NEMA250 τύπος 4X)

Κάμερες έτοιμες για χρήση σε εξωτερικούς χώρους με συμμόρφωση κατά NEMA 4X που παρέχουν εξαιρετικό επίπεδο προστασίας από τις περιβαλλοντικές συνθήκες σε παράκτιες περιοχές και περιβάλλοντα με χημικές διαβρωτικές ουσίες.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτών των ανθεκτικών καμερών είναι ότι μπορούν να λειτουργούν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών (-50⁰C–+55⁰C) και να εκκινούν τη λειτουργία τους ακόμη και σε θερμοκρασία -30⁰C.

Προστασία από τις καιρικές συνθήκες σε εξωτερικούς χώρους (IP66)

Όταν απαιτείται προστασία από τα στοιχεία της φύσης, οι κάμερες εξωτερικών χώρων με πιστοποίηση IP66 προσφέρουν υψηλό επίπεδο αντοχής στη σκόνη και στο νερό. Είτε πρόκειται για μια ξαφνική μπόρα είτε για έναν ισχυρό πίδακα νερού στον χώρο, η κάμερα διαθέτει την κατάλληλη προστασία.

Προστασία από βανδαλισμούς (IK10)

Σε συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 62262, οι πιστοποιημένες κάμερες με διαβάθμιση IK10 παρέχουν υψηλό βαθμό προστασίας από εξωτερικές επιδράσεις. Τα καλύμματα θόλου από πολυανθρακικές ίνες, οι συμπτυσσόμενοι μηχανισμοί των φακών και τα στιβαρά εξωτερικά περιβλήματα επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι κάμερες έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν σε επιθέσεις.