High Speed - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14-16 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Εκπληκτικές σκηνές δράσης με επιδόσεις υψηλής ταχύτητας.

14fps με πλήρη ιχνηλάτηση AF/AE, 16fps κατά τη λήψη με Άμεση προβολή

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι δεν έχουν ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Γι' αυτό, η αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης καθοριστικών στιγμών –όπως ο πανηγυρισμός ενός γκολ ή το πέρασμα της γραμμής τερματισμού– είναι πρωταρχικό τους μέλημα· επιπλέον, η καταγραφή αυτών των στιγμών πρέπει να γίνει με απόλυτη ακρίβεια και κορυφαία ευκρίνεια. Οι μηχανικοί της Canon το γνωρίζουν αυτό και έχουν επιτύχει μέγιστη ταχύτητα κίνησης του καθρέπτη 14fps1 με πλήρη ιχνηλάτηση AF/AE.

Κατά τη φωτογράφιση στην κατάσταση Άμεσης προβολής, οι επιδόσεις αυτές γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές, καθώς η ταχύτητα συνεχούς λήψης ανεβαίνει στα 16fps1 με σταθερή εστίαση και έκθεση βάσει της πρώτης λήψης. Αυτός ο ρυθμός καρέ υπερβαίνει τη μέγιστη ταχύτητα κλειδώματος καθρέπτη του προηγούμενου μοντέλου EOS-1D X, δίνοντας επιπλέον στους φωτογράφους το πλεονέκτημα παρακολούθησης της σκηνής κατά τη λήψη της στην κατάσταση Άμεσης προβολής.

1Μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης υψηλής ταχύτητας με πλήρως φορτισμένη συστοιχία μπαταριών LP-E19, 1/1000 δευτ. ή υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου, τιμή ISO 51.200 ή χαμηλότερη και μέγ. διάφραγμα (ανάλογα με τον φακό)

eos-1d-x

Δύο επεξεργαστές "DIGIC 6+"

Για τη γρήγορη ανάγνωση των σημάτων από τον αισθητήρα CMOS 20,2 Megapixel, η EOS-1D X Mark II χρησιμοποιεί ένα κύκλωμα προ-επεξεργασίας σε συνδυασμό με τους δύο επεξεργαστές "DIGIC 6+", εξασφαλίζοντας ταχύτατη επεξεργασία σήματος. Η απίστευτη ισχύς αυτών των επεξεργαστών προσφέρει αυξημένο εύρος έκθεσης και βελτιωμένη μείωση θορύβου σε όλο το εύρος των ταχυτήτων ISO, αποδίδει εικόνες με φυσικούς τόνους δέρματος (χαρακτηριστικό γνώρισμα των μηχανών Canon), εφαρμόζει σε πραγματικό χρόνο διάφορες διορθώσεις στον φακό για τις εικόνες JPEG ακόμα και κατά τη λήψη με ταχύτητα περίπου 16fps στην κατάσταση Άμεσης προβολής και επιτρέπει την εγγραφή ταινιών DCI 4K με ρυθμό έως και 60fps ή Full HD με ρυθμό έως και 120fps.

Τεχνολογία καθρέπτη γρήγορης επαναφοράς

Για την επίτευξη των υψηλών ρυθμών καρέ που προσφέρει η EOS-1D X Mark II, αλλά και για γρήγορη αυτόματη εστίαση με υψηλή ακρίβεια, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μηδενική αναπήδηση του καθρέπτη και επιστροφή του στην αρχική θέση όσο το δυνατόν ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Για να επιτευχθεί αυτό, η EOS-1D X Mark II διαθέτει ένα σύστημα με δύο ξεχωριστούς κινητήρες υψηλής ροπής για την κίνηση του καθρέπτη και την προετοιμασία του κλείστρου. Το σύστημα αυτό προσφέρει αφενός υψηλή ταχύτητα και αφετέρου απομονώνει τα δύο διαφορετικά στάδια, ώστε να μην επηρεάζονται μεταξύ τους. Ο κινητήρας οδήγησης του καθρέπτη και ο κινητήρας προετοιμασίας του κλείστρου διαθέτουν ένα αιωρούμενο στήριγμα που κατασκευάζεται από ελαστικό υλικό. Αυτό μειώνει τον θόρυβο λειτουργίας και ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς κατά τη λήψη.

eos-1d-x

Μέσα αποθήκευσης CFast 2.0™

Η EOS-1D X Mark II είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της σειράς EOS που διαθέτει υποδοχή καρτών CFast 2.0™, επιπλέον της υποδοχής για κάρτες CompactFlash. Η κάρτα CFast 2.0™ έχει παρόμοιο μέγεθος με την CompactFlash αλλά διαθέτει χωνευτές επαφές που την καθιστούν πιο ανθεκτική και μειώνουν τις πιθανότητες προβλημάτων που σχετίζονται με το λύγισμα των ακίδων. Οι σημερινές κάρτες CFast 2.0™ έχουν ταχύτητα εγγραφής έως 440MB/δευτ., η οποία είναι τριπλάσια της ταχύτερης κάρτας CompactFlash (150MB/δευτ.). Αυτές οι υψηλές ταχύτητες εγγραφής επιτρέπουν τη συνεχή λήψη 170 εικόνων πλήρους ανάλυσης σε μορφή RAW. Επιπλέον, η υποστήριξη της μορφής exFAT2 καταργεί το όριο μεγέθους αρχείων 4GB, εξαλείφοντας την ανάγκη συγχώνευσης των αρχείων κατά την εγγραφή ταινιών.

2Για την υποστήριξη της προηγούμενης μορφής FAT32 σε κάρτες CF 128GB ή μικρότερες, εξακολουθεί να ισχύει το όριο μεγέθους αρχείων 4GB.

eos-1d-x

Οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης με πάνελ αφής

Η προβολή των εξαιρετικών φωτογραφιών της EOS-1D X Mark II θα πρέπει να γίνεται σε μια οθόνη LCD υψηλής ποιότητας τη στιγμή που καταγράφονται. Για τον λόγο αυτό, η EOS-1D X Mark II διαθέτει οθόνη Clear View LCD II με αναλογίες 3:2, ενώ το μέγεθος της οθόνης παραμένει στις 3,2 ίντσες. Η πυκνότητα των pixel της οθόνης αυξήθηκε κατά περίπου 1,25 φορές συγκριτικά με την EOS-1D X, με τον αριθμό των κουκκίδων να φτάνει τα 1,62 εκατομμύρια.

Η οθόνη αφής χωρητικού τύπου επιτρέπει εύκολη επιλογή ή αλλαγή των σημείων AF, καθώς και προβολή με μεγέθυνση κατά τη λήψη στις καταστάσεις Άμεσης προβολής ή Ταινίας.

Έξυπνο σκόπευτρο II

eos-1d-x

Ως επαγγελματίας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να απομακρύνετε το βλέμμα σας από τη δράση. Αν σπαταλάτε χρόνο κοιτώντας εκτός του σκοπεύτρου, κινδυνεύετε να χάσετε μια στιγμή καθοριστικής σημασίας. Για τον λόγο αυτό, οι μηχανικοί της Canon άκουσαν προσεκτικά τα σχόλια από την κοινότητα των χρηστών EOS και πρόσθεσαν περισσότερες πληροφορίες στο σκόπευτρο της EOS-1D X Mark II, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν με τις ανάγκες του φωτογράφου. Μπορείτε πλέον να αλλάζετε εύκολα ρυθμίσεις και να ελέγχετε την κατάσταση της μηχανής χωρίς να απομακρύνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο.

Ελέγξτε και αλλάξτε όλες τις ρυθμίσεις στο σκόπευτρο, όπως την κατάσταση λήψης, την κατάσταση φωτομέτρησης, την ισορροπία λευκού και την κατάσταση προώθησης· εμφανίζονται επίσης ειδοποιήσεις από τη λειτουργία Ανίχνευσης τρεμοπαίγματος.

Το ποσοστό κάλυψης της εικόνας στο σκόπευτρο πλησιάζει το 100%, διασφαλίζοντας ότι βλέπετε ολόκληρο το κάδρο που καταγράφετε, ενώ το σημείο ματιού 20mm προσφέρει ολοκληρωμένη θέαση της δράσης που διαδραματίζεται μπροστά από τη μηχανή, ώστε να καδράρετε εύκολα την εικόνα ακριβώς με τον τρόπο που θέλετε.

Ηλεκτρονικό επίπεδο σε δύο άξονες

eos-1d-x

Το Ηλεκτρονικό επίπεδο σε δύο άξονες βοηθά τους φωτογράφους να διατηρούν τη μηχανή ευθυγραμμισμένη κατά τη λήψη, ένα σημαντικό θέμα κατά τη φωτογράφιση τοπίων ή αρχιτεκτονικών θεμάτων. Οι κινήσεις βύθισης/ανύψωσης (εμπρός-πίσω) και περιστροφής (αριστερά-δεξιά) εντοπίζονται σε βήματα 1˚ και το επίπεδο εμφανίζεται τόσο στο σκόπευτρο (επάνω από τα σημεία εστίασης) όσο και στην οθόνη LCD, προσφέροντας χρήσιμη βοήθεια στη διάρκεια της νύχτας, όταν τα σημεία αναφοράς είναι δυσδιάκριτα στο σκόπευτρο.

Προσαρμοσμένη οθόνη Γρήγορου ελέγχου

Κάθε φωτογράφος εργάζεται διαφορετικά και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά στον έλεγχο και στην αλλαγή των πληροφοριών και των παραμέτρων της λήψης. Με στόχο τη διευκόλυνση της ροής εργασιών, η αλλαγή του τύπου, του μεγέθους και της θέσης των εικονιδίων στην Προσαρμοσμένη οθόνη Γρήγορου ελέγχου της μηχανής γίνεται γρήγορα και εύκολα, ώστε να βρίσκετε τις αγαπημένες σας ρυθμίσεις χωρίς προβλήματα.

eos-1d-x

Βελτιωμένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία

Ως κορυφαίο επαγγελματικό μοντέλο, η EOS-1D X Mark II βρίσκεται δύο βήματα πιο μπροστά από τις άλλες DSLR της σειράς EOS όσον αφορά στη σχεδίαση και στα πρότυπα δοκιμών. Το κλείστρο της EOS-1D X Mark II έχει σχεδιαστεί για περίπου 400.000 κύκλους λειτουργίας, το ίδιο και ο καθρέπτης και οι σχετικοί μηχανισμοί που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο απόδοσης.

Οι εσωτερικοί μηχανισμοί οδήγησης έχουν σχεδιαστεί και αξιολογηθεί για τη συνολική τους ανθεκτικότητα σε επίπεδα επαγγελματικού μοντέλου, ενώ ακόμη και τα πλήκτρα και οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται από τον φωτογράφο έχουν ελεγχθεί ώστε να ανταποκρίνονται στις ίδιες απαιτήσεις αντοχής.

Κατασκευή από κράμα μαγνησίου και απόλυτη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες

Όπως ακριβώς και οι προηγούμενες μηχανές της σειράς EOS-1, η EOS-1D X Mark II έχει σχεδιαστεί για συνεχή επαγγελματική χρήση σε αντίξοες συνθήκες. Διαθέτει την ίδια αδιάβροχη κατασκευή με προστασία από τη σκόνη όπως και η EOS-1D X, με 76 στεγανωτικά παρεμβύσματα γύρω από τα πλήκτρα και τους αρμούς του σώματος που συμβάλλουν στην προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από το νερό και τη σκόνη. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φακούς EF της σειράς L της Canon και τη μονάδα φλας Speedlite 600EX-RT, η στεγανοποίηση παραμένει σε υψηλό επίπεδο με παρεμβύσματα από καουτσούκ γύρω από τα σημεία των ενώσεων. Χάρη στο κέλυφος και την εσωτερική δομή από κράμα μαγνησίου του σώματος, η μηχανή είναι στιβαρή και ανθεκτική, κατάλληλη για επαγγελματική χρήση σε δύσκολες συνθήκες.

eos-1d-x
eos-1d-x

Απαγωγή θερμότητας

Κατά τη λήψη ταινιών ή τη συνεχή καταγραφή εικόνων στην κατάσταση υψηλής ταχύτητας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διακοπές, ο αισθητήρας CMOS και οι δύο επεξεργαστές "DIGIC 6+" χειρίζονται τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα την παραγωγή σημαντικής ποσότητας θερμότητας. Αυτή η θερμότητα μεταφέρεται από τον αισθητήρα και τους επεξεργαστές στο επάνω μέρος του θαλάμου της μπαταρίας και απάγεται μέσω ενός ειδικού αγωγού, ώστε η μηχανή να είναι πάντα έτοιμη για χρήση.

Το σύστημα απαγωγής θερμότητας της EOS-1D X Mark II, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς επεξεργαστές, επιτρέπει τη συνεχή εγγραφή βίντεο 4K για χρονικό διάστημα έως 29 λεπτά και 59 δευτ.