4K Movies - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Λήψη ταινίας 4K60p

Αιχμαλωτίστε το κοινό σας με εικόνες εντυπωσιακής ευκρίνειας.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Η τεχνολογία αυτόματης εστίασης (AF) με ανίχνευση φάσης Dual Pixel CMOS AF βασίζεται σε αισθητήρα και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ομαλή και υψηλής απόδοσης παρακολούθηση των θεμάτων σε ταινίες, καθώς και γρήγορη αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη στατικών εικόνων στην κατάσταση Άμεσης προβολής. Πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Canon, η οποία είναι ιδανική για τη δημιουργία εφέ μεταβαλλόμενης εστίασης (pull-focus) επαγγελματικού επιπέδου, αλλά και για τη διατήρηση της εστίασης σε ένα θέμα που κινείται προς τον χρήστη με ταυτόχρονο θόλωμα του φόντου – ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ταινιών EOS.

Η ταχύτητα εστίασης έχει διπλασιαστεί, από τα πέντε βήματα της EOS 7D Mark II σε δέκα βήματα στην EOS-1D X MARK II, προσφέροντας ταχύτερες και ομαλότερες αλλαγές εστίασης. Πλέον καλύπτει περίπου 80% της περιοχής του αισθητήρα και λειτουργεί με όλους τους φακούς EF, σε όλες τις συνθήκες λήψης και με όλες τις ρυθμίσεις ποιότητας και μεγέθους εγγραφής ταινίας.

Ταινίες EOS 4K 60p με απίστευτη ποιότητα

Η παράδοση της Canon στη λήψη ταινιών με μηχανές DSLR απογειώνεται στην EOS-1D X Mark II, καθώς προσφέρει στους κινηματογραφιστές και στους δημιουργούς ντοκιμαντέρ την επιλογή να καταγράφουν τις ιστορίες τους με εντυπωσιακή ανάλυση 4K και σε διάφορους ρυθμούς καρέ. Η εγγραφή των ταινιών 4K γίνεται εσωτερικά με το πρότυπο DCI 4K στα 4.096 x 2.160 (αναλογίες 17:9) και την εγγενή ανάλυση του αισθητήρα, για κορυφαία ευκρίνεια και ποιότητα.

Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία σε ροές εργασιών 4K, παρέχεται μια ευρεία επιλογή ρυθμών καρέ: 23,98, 24, 25, 29,97, 50 ή 59,94fps. Παρόλο που η εστίαση κατά τη λήψη υλικού 4K θεωρείται δύσκολη, στην EOS-1D X Mark II είναι εξαιρετικά εύκολη και ακριβής χάρη στην τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF. Για την εσωτερική εγγραφή συνιστάται η χρήση αποθηκευτικών μέσων CFast 2.0™. Η EOS-1D X Mark II διαθέτει δυνατότητα εγγραφής έως και 29 λεπτά και 59 δευτ. συνεχούς βίντεο 4K σε οποιονδήποτε επιλεγμένο ρυθμό καρέ.

eos-1d-x

Εξαγωγή καρέ 8,8MP από ταινίες 4K

Το υλικό που καταγράφεται σε μορφή 4K, ακόμη και στα 60fps, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή στατικών εικόνων με υψηλή ανάλυση 8,8 Megapixel. Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί το υλικό στην πλάτη της μηχανής και να εξάγει ένα συγκεκριμένο καρέ εικόνας. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδανική για θέματα που κινούνται γρήγορα, όπου απαιτείται λήψη με πολύ μεγάλο ρυθμό fps, ή για τους χρήστες που πρέπει να παραδώσουν στατικές εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης στους πελάτες τους.

Ταινία με υψηλό ρυθμό καρέ 120p

Εκτός από τη δυνατότητα εγγραφής ταινίας με ανάλυση 4K, η EOS-1D X Mark II μπορεί επίσης να κινηματογραφήσει σε Full HD στα 120P ή 100P. Παρόλο που πολλές μηχανές με δυνατότητα εγγραφής ταινιών με υψηλό ρυθμό καρέ κλειδώνουν την εστίαση, η τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF της EOS-1D X Mark II επιτρέπει αυτόματη εστίαση ακόμα και σε ρυθμούς καρέ 120P/100P.

Η εγγραφή ταινίας με Υψηλό ρυθμό καρέ πραγματοποιείται ως ταινία με αργή κίνηση στο ¼ της κανονικής ταχύτητας και χωρίς ήχο, όπου ο χρονοκώδικας μετρά 4 δευτερόλεπτα για κάθε δευτερόλεπτο λήψης, με μέγιστο χρόνο εγγραφής 7 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

eos-1d-x

Έξοδος HDMI

Η εγγραφή ταινίας Full HD χωρίς συμπίεση με κωδικοποίηση 4:2:2 8-bit μπορεί να πραγματοποιηθεί εξωτερικά μέσω της εξόδου HDMI1. Επειδή η υποδοχή HDMI επιτρέπει επίσης την έξοδο ήχου, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης και εγγραφής του ήχου σε μια εξωτερική συσκευή.

Εναλλακτικά, μέσω της υποδοχής HDMI μπορεί να συνδεθεί μια εξωτερική οθόνη για την παρακολούθηση της εγγραφής ταινίας, με ή χωρίς εμφάνιση πληροφοριών για τις ρυθμίσεις εγγραφής στην εξωτερική οθόνη. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης εμφάνισης της εικόνας λήψης στην οθόνη LCD της μηχανής και στην εξωτερική οθόνη μέσω HDMI, για ευκολότερη παρακολούθηση.

1Δεν υποστηρίζεται έξοδος 4K μέσω HDMI.

Υποδοχή ακουστικών και είσοδος γραμμής

Στην υποδοχή μικροφώνου μπορεί να συνδεθεί ένα εξωτερικό μικρόφωνο για εγγραφή στερεοφωνικού ήχου, ενώ η υποδοχή ακουστικών επιτρέπει τον έλεγχο της στάθμης του ήχου κατά τη λήψη.

Χάρη στην υποστήριξη μιας μεγάλης γκάμας ρυθμών καρέ, μορφών εγγραφής και αξεσουάρ κινηματογράφησης, η EOS-1D X Mark II προσφέρει επαγγελματικές επιδόσεις εγγραφής ταινιών που υπερβαίνουν σημαντικά αυτές της EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Λήψη ταινίας από απόσταση

Με τον πομπό Wi-Fi WFT-E8, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια έξυπνη συσκευή, όπως ένα τηλέφωνο ή ένα tablet, για την έναρξη/διακοπή της εγγραφής μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect (iOS και Android). Αφού ξεκινήσει η εγγραφή της ταινίας, αυτή θα συνεχιστεί ακόμα κι αν η σύνδεση μεταξύ της κάμερας και της έξυπνης συσκευής διακοπεί – για παράδειγμα, όταν γίνεται λήψη με drone. Ο Διακομιστής WFT είναι πλέον συμβατός με τη λειτουργία εγγραφής ταινίας και προσφέρει πιο ολοκληρωμένες δυνατότητες ελέγχου συγκριτικά με την εφαρμογή Camera Connect.