scroll
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ
Το 2015, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης κατάφεραν να διατηρήσουν μια φράουλα πιο φρέσκια για μεγαλύτερο διάστημα, επικαλύπτοντάς την με μια εξαιρετικά λεπτή στρώση μεταξιού από μεταξοσκώληκα, με βάση το νερό.
Σήμερα, συμβάλλουμε στη συνέχιση αυτού του έργου μέσα από συνεργασίες με τη Mori, μια εταιρεία με στόχο τη χρήση της τεχνολογίας του μεταξιού για την αντιμετώπιση της σπατάλης των τροφίμων και της ρύπανσης από πλαστικά. Με τις γνώσεις της Mori σχετικά με τις εφαρμογές του μεταξιού και την τεχνογνωσία μας στην επιστήμη των υλικών και τις προηγμένες μεθόδους παραγωγής, συνεργαζόμαστε για κάνουμε την επικάλυψη των τροφίμων με μετάξι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το Εργαστήριο μεταξιού του Πανεπιστημίου Tufts προκειμένου να εξερευνήσουμε άλλες εφαρμογές του μεταξιού, μεταξύ άλλων και στον κλάδο της ιατρικής.
Συνεχίστε την κύλιση για να δείτε πώς εφαρμόζεται η τεχνολογία του μεταξιού στην πράξη και να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η συνεργασία μας με τη Mori θα καταφέρει να επηρεάσει θετικά την κοινωνία μέσω της συντήρησης των τροφίμων.
«Όταν οι εταιρείες συνεργάζονται με κοινό όραμα το καλό, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα στους φτωχούς, ειρήνη στον κόσμο και ανανέωση της φύσης.»
- Ryuzaburo Kaku, Former President of Canon
ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Μετά από αρκετές ημέρες στο ψυγείο, ο μοσχαρίσιος κιμάς με την επικάλυψη παρέμεινε σημαντικά πιο φρέσκος και με ορατά λιγότερη οξείδωση. Η Mori, πρωτοπόρος εταιρεία τεχνολογίας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας του 2021, χρησιμοποιεί το μετάξι για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής διαφόρων τροφίμων. Εδώ, βλέπετε τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών πρωτεϊνικών και αγροτικών προϊόντων. Πηγή: www.mori.com
ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μετά από μερικές εβδομάδες στο ψυγείο, πέρα από τις προφανείς διαφορές στο χρώμα, το δείγμα τεμαχισμένων λαχανικών που ήταν επικαλυμμένο με διάλυμα ινοΐνης μεταξιού σημείωσε αύξηση κατά 50% στις ημέρες καταλληλότητας προς πώληση. Πηγή: www.mori.com
Περισσότερο από το ένα τρίτο των εντόμων στη Γη παράγουν μετάξι.
Η Κίνα παράγει πάνω από 150.000 μετρικούς τόνους μεταξιού κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύοντας το 78% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής μεταξιού.
Το αφράτο λευκό κουκούλι που παράγει ο μεταξοσκώληκας αποτελείται από ένα μακρύ συνεχές νήμα μεταξιού, το οποίο, όταν ξετυλιχθεί, μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και τα 1.500 περίπου μέτρα.
Σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμάται ότι 931 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων ανά τον κόσμο καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, το 8-10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχονται από απόβλητα τροφίμων, τα οποία συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με τη Water Footprint Network, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 15.000 λίτρα νερού για την παραγωγή ενός μόλις κιλού βόειου κρέατος.
Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ
Από τους μικρούς μεταξοσκώληκες έως τα μεγάλα εργαστήρια και τα χωράφια των γεωργών, εξερευνήστε και μάθετε περισσότερα για τις εξελίξεις στον τομέα της συντήρησης των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.