Differentiate, Rohner Spiller grow their business, using marketing and customer communication solutions from Canon

Rohner Spiller: νέοι στόχοι

Η πρόκληση

Εδώ και μισό αιώνα περίπου, η ελβετική εταιρεία Rohner Spiller έχει καθιερωθεί ως ηγετική επιχείρηση εμπορικής παραγωγής εκτυπώσεων. Χάρη στις γρήγορες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκτύπωσης υψηλής ποιότητας που προσφέρει, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη και αφοσιωμένη βάση πελατών σε διάφορους κλάδους, από αρχιτέκτονες και γραφίστες έως μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Το πλήρως βελτιστοποιημένο περιβάλλον παραγωγής της, το οποίο περιλαμβάνει εξοπλισμό για τα πάντα, από εκτυπώσεις μικρού και μεγάλου πλάτους έως τελική επεξεργασία, σάρωση και λαμινάρισμα, μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε παραγγελία εκτύπωσης.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Remo Martin, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, η δυνατότητα παραγωγής δεν κερδίζει από μόνη της νέους πελάτες – και αυτό αποτέλεσε πιεστική ανάγκη το 2012: "Η επιχείρησή μας πήγαινε καλά και είχαμε πολλές δουλειές από υφιστάμενους πελάτες. Ωστόσο, οι τιμές μειώνονταν γρήγορα και χρειαζόμασταν έναν τρόπο για να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τα έσοδά μας, αλλά και για μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Χρειαζόμασταν νέους πελάτες."

Η εταιρεία εξέτασε το ενδεχόμενο επένδυσης σε νέο εξοπλισμό εκτύπωσης/τελικής επεξεργασίας, αλλά αυτές οι λύσεις δεν προσέφεραν τα μοναδικά πλεονεκτήματα πώλησης που επεδίωκε: "Εστιάζοντας στο μεταβαλλόμενο τοπίο της επικοινωνίας, αναζητούσαμε έναν τρόπο για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προσαρμοστούν σε μια διαρκώς εξελισσόμενη κουλτούρα αυξανόμενης κατανάλωσης πληροφοριών από διάφορα μέσα."

Παρότι ο Martin και η ομάδα του γνώριζαν τις ευκαιρίες που προσφέρουν το online μάρκετινγκ και τα εναλλακτικά κανάλια, θυμάται ότι δεν είχαν τις απαιτούμενες πληροφορίες ή γνώσεις σχετικά με την αγορά: "Είχαμε κατακλυστεί από τον όγκο των διαθέσιμων πληροφοριών, οπότε αναζητούσαμε έναν συνεργάτη που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτήν την υπερπληροφόρηση, να μας παρουσιάσει ένα κατανοητό μοντέλο της αγοράς και να οδηγήσει την εταιρεία μας σε άγνωστα μονοπάτια."

"Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την Canon, τα εναλλακτικά κανάλια αποτελούν πλέον σημαντικό τμήμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε."

Rohner Spiller attract new customers, using Canon marketing solutions

Η λύση της Canon

Μετά από εκτεταμένη έρευνα αγοράς, η οποία περιλάμβανε συνομιλίες με κορυφαίους παρόχους λύσεων εναλλακτικών καναλιών στην έκθεση drupa 2012, η Rohner Spiller αποφάσισε να επενδύσει στην πρόταση της Canon, η οποία περιλάμβανε το λογισμικό DirectSmile. "Στη διάρκεια των συζητήσεων με την Canon, εκτός από τις δυνατότητες του λογισμικού έγιναν σαφή δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η εταιρεία έχει τεράστια εμπειρία στην αγορά και, δεύτερον, ότι θα δούλευε μαζί μας ως συνεργάτης και θα μας παρείχε την καθοδήγηση που χρειαζόμασταν."

Η καθοδήγηση ήρθε με τη μορφή ενός τριήμερου σεμιναρίου που διοργάνωσε η Canon, στο οποίο ο Martin και η ομάδα του έμαθαν βασικά στοιχεία για τα εναλλακτικά κανάλια και τους τρόπους δημιουργίας εκστρατειών προσέλκυσης πελατών με το DirectSmile. "Αυτή η πολύτιμη εκπαίδευση συμπληρώθηκε με διεξοδικές επιχειρηματικές συζητήσεις που εστιάζονταν στο πώς θα γίνει κερδοφόρα η υπηρεσία. Συνεργαστήκαμε με την Canon σε ορισμένες ιδέες. Και οι δύο πλευρές προτείναμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και η Canon μας έδειξε υφιστάμενες εκστρατείες πελατών στις οποίες βοήθησε. Αυτό μας βοήθησε να καθορίσουμε την κατεύθυνση στην οποία θέλαμε να κινηθούμε."

Αυτή η νέα κατεύθυνση ήταν σημαντική. Δεδομένης της αναγνώρισης που απολαμβάνει η Rohner Spiller ως πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης, αποφασίστηκε ότι η νέα υπηρεσία προώθησης μέσω εναλλακτικών καναλιών θα έπρεπε να έχει τη δική της ταυτότητα στην αγορά. Παρότι οι δραστηριότητες αυτής της νέας υπηρεσίας θα διεκπεραιώνονταν τελικά από τον βασικό κορμό της εταιρείας, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό τμήμα με το όνομα "Querfeld1". Το όνομα προέκυψε από τη γερμανική απόδοση της έννοιας "από χώρα σε χώρα" και μεταφέρει ξεκάθαρα το πνεύμα εξερεύνησης που χαρακτηρίζει τη νέα δραστηριότητα της εταιρείας.

"Όχι μόνο διευρύναμε τα προσφερόμενα προϊόντα προς τους πελάτες μας ώστε να κερδίσουμε νέους και να ανακτήσουμε παλιούς, αλλά αυξήσαμε τον όγκο των εκτυπώσεων κατά 20%."

Οφέλη

Σήμερα, η Querfeld1 είναι μια γρήγορα αναπτυσσόμενη επωνυμία που έχει ενισχύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Rohner Spiller. Διοικείται από τρεις αφοσιωμένους ειδικούς που προσφέρουν υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως μάρκετινγκ μέσω e-mail, ηλεκτρονικά δελτία τύπου και σχεδίαση ιστοσελίδων. Η ομάδα της Querfeld1 υποστηρίζει επίσης τους πελάτες στις δικές τους στρατηγικές μάρκετινγκ:

"Στους υφιστάμενους πελάτες αρέσουν οι νέες δεξιότητές μας στους τομείς των εναλλακτικών καναλιών και του αυτοματισμού, καθώς και το γεγονός ότι αυξάνουμε την αξία των δικών τους εκστρατειών. Μπορούμε να απλοποιούμε και να αυτοματοποιούμε τις ροές των εργασιών τους με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση και να μετασχηματίζουμε τα προϊόντα εκτυπώσεων σε λύσεις που αυξάνουν τα έσοδά μας. Αναπτύξαμε περαιτέρω το επιχειρηματικό μοντέλο μας, διευρύναμε τα προσφερόμενα προϊόντα προς τους πελάτες μας ώστε να κερδίσουμε νέους και να ανακτήσουμε παλιούς, ενώ αυξήσαμε τον όγκο των εκτυπώσεων κατά 20%."

Πέρα από τις παραδοσιακές εφαρμογές προώθησης μέσω εναλλακτικών καναλιών, όπως η επιστολική επικοινωνία με ενσωματωμένες εξατομικευμένες ιστοσελίδες προορισμού, αναπτύξαμε επίσης ένα εξελιγμένο online εργαλείο για τοπικές επιχειρήσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο Martin θυμάται ότι "Η πρώτη μεγάλη λύση μας ήταν το σύστημα CARS 2.0, ένα online εργαλείο δημοσκόπησης που βοηθά τις επιχειρήσεις στάθμευσης αυτοκινήτων να συγκεντρώνουν λεπτομερείς πληροφορίες για τη μέθοδο επικοινωνίας που προτιμούν οι πελάτες τους. Μέσω τηλεφώνου, SMS, απευθείας αλληλογραφίας ή e-mail, το εργαλείο τούς βοηθά να κάνουν αποτελεσματικότερη την επικοινωνία τους."

Ο Martin καταλήγει: "Συνεργαζόμαστε στενά με την Canon, η οποία μας βοήθησε να διατηρήσουμε το επίπεδο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας. Η ομάδα της Canon είναι πάντα πρόθυμη να μας υποστηρίξει και παρέχει άμεση ανταπόκριση για οποιοδήποτε ζήτημα. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας, τα εναλλακτικά κανάλια αποτελούν πλέον σημαντικό τμήμα των υπηρεσιών μας. Η απόσβεση της επένδυσής μας έχει πλέον επιτευχθεί και, προχωρώντας μπροστά, αναμένουμε αυξημένη κερδοφορία και περαιτέρω ανάπτυξη."

Differentiate, Rohner Spiller offer customers online marketing and crossmedia services using campaign management software from Canon

"Συνεργαζόμαστε στενά με την Canon, η οποία μας βοήθησε να διατηρήσουμε το επίπεδο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας."

Μάθετε περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ανακαλύψτε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση και της δικής σας επιχείρησης

Μάθετε περισσότερα