ΑΡΘΡΟ

Ξεχάστε την εξωτερική ανάθεση της σχεδίασης: δημιουργήστε πόστερ, πανό και φυλλάδια για την επιχείρησή σας με αυτά τα 4 εύκολα βήματα

Έχετε κάποιον εκτυπωτή Canon; Εκφράστε σήμερα κιόλας το δημιουργικό σας ταλέντο με το PosterArtist, το δωρεάν και απλό λογισμικό σχεδίασης

Είτε πρόκειται για ένα γυαλιστερό ενημερωτικό φυλλάδιο λιανικής είτε για φυλλάδια εγκαινίων ενός εστιατορίου ή για ένα ενημερωτικό πόστερ από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, το έντυπο υλικό παίζει τεράστιο ρόλο στην στρατηγική επικοινωνίας για πολλούς κλάδους. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι ο κλάδος της λιανικής, της μεταποίησης και της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και ο δημόσιος τομέας, δαπανούν το 50% του προϋπολογισμού τους για επικοινωνία σε εκτυπώσεις1, με τους υπόλοιπους τομείς να ακολουθούν κατά πόδας.

Ωστόσο, η δημιουργία έντυπου υλικού προώθησης που θα έχει έντονο αντίκτυπο μπορεί να είναι δαπανηρή, κυρίως γιατί το 95% των εταιρειών αναθέτει τις εκτυπώσεις υλικού μάρκετινγκ σε εξωτερικούς, εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή αναζητούν επαγγελματική ποιότητα και δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους στην επιχείρηση.

Η τελική εκτύπωση δεν είναι το μόνο που πρέπει να αναλογιστείτε. Χωρίς εσωτερική, εξειδικευμένη ομάδα σχεδιασμού, οι επιχειρήσεις συχνά επιλέγουν να αναθέσουν σε εξωτερικούς παρόχους το σύνολο της διαδικασίας, από τη σχεδίαση έως την παραγωγή. Αν και η εξωτερική ανάθεση μπορεί να προσφέρει οικονομίες κλίμακας, οι οργανισμοί που απλώς θέλουν να παράγουν άμεσα και γρήγορα κάποιο υλικό μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες αναφορικά με τον χρόνο και το κόστος παραγωγής.

Καθώς οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ είναι πιο πιεσμένοι από ποτέ, οι εταιρείες δέχονται πιέσεις για μείωση του κόστους. Ωστόσο, χάρη στις νέες λύσεις που παρέχονται στην αγορά, όπως το PosterArtist, οι επιχειρήσεις δεν θα χρειαστεί να κάνουν συμβιβασμούς όσον αφορά την εκτύπωση. Οι οργανισμοί που διαθέτουν συστήματα Canon έχουν πλέον στη διάθεσή τους καλύτερα εργαλεία για τη σχεδίαση και την παραγωγή υλικού μάρκετινγκ εντός της επιχείρησης, όταν η εξωτερική ανάθεση δεν είναι οικονομικά αποδοτική.

Τι είναι το PosterArtist;

Το PosterArtist είναι ένα εργαλείο σχεδίασης και εκτύπωσης της Canon που βασίζεται στο Web, και επιτρέπει τη σχεδίαση υλικού μάρκετινγκ σε μόλις λίγα λεπτά. Έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει σε κάθε χρήστη –με ή χωρίς δεξιότητες σχεδιασμού– να παράγει το υλικό γρήγορα, εύκολα και με υψηλά πρότυπα.

Αν είστε επαγγελματίας χωρίς πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, το λογισμικό σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εκ του μηδενός το υλικό που χρειάζεστε, αλλά σας προσφέρει τους κατάλληλους πόρους ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και να υλοποιήσετε την ιδέα σας. Η ελεύθερη πρόσβαση σε μια σειρά από βιβλιοθήκες φωτογραφιών, όπως τα Pixabay, Unsplash και Pexels, σας επιτρέπει να βρίσκετε τις εικόνες που θα προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρησή σας. Στο μεταξύ, μπορείτε να προσαρμόσετε γραμματοσειρές, χρώματα και υφές για να εκφράσετε το στυλ της εταιρικής σας εικόνας και να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των πελατών σας.

Δεν έχουμε όλοι έμφυτο ταλέντο στη σχεδίαση, ούτε έχουμε οραματιστεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Γι' αυτόν τον λόγο, το PosterArtist προσφέρει επίσης εκατοντάδες προσχεδιασμένα πρότυπα τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, οργανωμένα κατά κλάδο, για να σας βοηθήσει να βρείτε τις πιο κατάλληλες έτοιμες επιλογές. Τα πρότυπα εξατομικεύονται και προσαρμόζονται εύκολα στο αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πόστερ

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα πρότυπο ή ξεκινήστε από το μηδέν

Το PosterArtist είναι ένα λογισμικό που βασίζεται στο Web, το οποίο σημαίνει ότι δεν απαιτεί εγκατάσταση. Απλώς μεταβείτε στην ιστοσελίδα και ανοίξτε το λογισμικό. Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να ξεκινήσετε.

Η αρχική οθόνη σάς καλωσορίζει με εικονίδια που αντιπροσωπεύουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές για να επιλέξετε, όπως πόστερ, πανό, μενού, ημερολόγια και φυλλάδια. Επιλέξτε το στοιχείο που θέλετε να δημιουργήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε πιο αναλυτικές επιλογές για διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους –όπως το λιανικό εμπόριο, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, και το σχολείο και η εκπαίδευση– ή θέματα όπως οι εκδηλώσεις. Στο τρίτο επίπεδο θα βρείτε μικρογραφίες προφορτωμένων προτύπων τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

PosterArtist article 1

Επιλέξτε ένα υπάρχον πρότυπο από τη σειρά επιλογών ή μεταβείτε στην αρχική οθόνη και επιλέξετε «Create New» (Δημιουργία νέου).

Βήμα 2: Προσαρμόστε το φόντο, τις γραμματοσειρές και τα χρώματα

Εάν έχετε επιλέξει ένα προκαθορισμένο πρότυπο, θα έχετε τώρα την επιλογή να επεξεργαστείτε μεμονωμένα στοιχεία της σχεδίασης. Ξεκινήστε από το φόντο. Οι επιλογές προτύπων θα σας προσφέρουν ένα προεπιλεγμένο φόντο, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα ή να το καταργήσετε, εάν το προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σχημάτων για να προσθέσετε σχήματα της επιλογής σας – να τα αναπτύξετε, να τα τακτοποιήσετε και να τα χρωματίσετε στο πρότυπο ή σε μια κενή επιφάνεια για να δημιουργήσετε το φόντο σας.

Στη συνέχεια, ασχοληθείτε με το κείμενο. Επεξεργαστείτε το κείμενο του προτύπου ανάλογα με τις ανάγκες σας ή προσθέστε τις φράσεις-κλειδιά και τις πληροφορίες που θέλετε να προωθήσετε, εάν ξεκινήσετε από το μηδέν. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τη γραμματοσειρά, το βάρος, τη θέση και το χρώμα του κειμένου.

Θέλετε να προσθέσετε ένα εφέ «πολυτέλειας»; Επιλέξτε τη λειτουργία «Gold/Silver Texture» (Χρυσή/Ασημί υφή) για να δώσετε την εντύπωση ενός μεταλλικού, ανάγλυφου φόντου σε πλαίσια κειμένου και λογότυπα.

Αν χρειάζεστε βοήθεια για τη διάταξη του κειμένου και των εικόνων που επιλέξατε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έξυπνη λειτουργία «Auto Design» (Αυτόματη σχεδίαση). Απλώς επιλέξτε την κατηγορία πόστερ που θέλετε, επιλέξτε τις εικόνες σας και εισαγάγετε τίτλους. Το λογισμικό θα σας προσφέρει χρήσιμες ιδέες για τη βελτίωση του σχεδίου σας.

PosterArtist article image 3

Το PosterArtist έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατό με όλους τους εκτυπωτές Canon. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ειδικές λειτουργίες της συσκευής σας. Για παράδειγμα, με τους εκτυπωτές της σειράς imagePROGRAF GP, μπορείτε να προσθέσετε ροζ φωσφοριζέ βούλες.

PosterArtist article image 5

Βήμα 3: Επιλέξτε εικόνες

Εάν χρησιμοποιείτε ένα προφορτωμένο πρότυπο, θα περιλαμβάνονται ήδη ορισμένες εικόνες, οι οποίες ωστόσο μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Μπορείτε να εισαγάγετε εικόνες απευθείας, το οποίο σας επιτρέπει να φορτώσετε εικόνες που έχετε τραβήξει εσείς. Εάν έχετε ήδη αποθηκεύσει εικόνες και λογότυπα, θα τα βρείτε στην περιοχή «File» (Αρχείο), έτοιμα για προσθήκη στο σχέδιό σας.

Εναλλακτικά, μεταβείτε στις τράπεζες εικόνων για να περιηγηθείτε σε χιλιάδες εικόνες και φωτογραφίες που θα ταίριαζαν στο σχέδιό σας. Όλες οι εικόνες είναι επεξεργάσιμες. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, τη θέση και την κλίμακά τους, αλλά και να προσθέσετε εφέ όπως σκιές ή πλαίσια.

PosterArtist article image 6

Βήμα 4: Εκτυπώστε

Το λογισμικό PosterArtist είναι συμβατό με εκτυπωτές από ολόκληρη τη σειρά προϊόντων Canon. Έτσι, είτε χρησιμοποιείτε έναν PIXMA στο σπίτι, ένα σύστημα imageRUNNER ADVANCE ή i-SENSYS στο γραφείο ή έναν εκτυπωτή imagePRESS ή imagePROGRAF στο επαγγελματικό σας γραφείο εκτυπώσεων, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η εκτύπωσή σας θα είναι ίδια με την εικόνα που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «Proceed to Print» (Συνέχεια στην εκτύπωση) και δείτε το σχέδιό σας να ζωντανεύει.

Θέλετε περισσότερη υποστήριξη σχετικά με τη χρήση του PosterArtist; Παρακολουθήστε το αναλυτικό βίντεο εδώ.

Αίτημα για πληροφορίες

  1. Έκθεση Canon Insight, «Δημιουργία αξίας για τον πελάτη», 2020